Εθελοντισμός

Σήμερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι ελλείψεις και οι αυξανόμενες ανάγκες, καθιστούν αναγκαία την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη χώρα μας. Πλέον είναι υπόθεση και τρόπος ζωής όλων μας να προσφέρουμε μέρος του χρόνου μας για το σύνολο.

Ο εθελοντισμός «ανοίγει» πόρτες και αποφέρει οφέλη για όλους. Για τον ίδιο τον εθελοντή αποτελεί μια ευκαιρία να καλλιεργήσει προσωπικές δεξιότητές και ευαισθησίες, να εκπαιδευτεί σε νέες, να αναπτύξει μελλοντικές χρήσιμες επαγγελματικές ικανότητες, να αποτελέσει μέρος μιας δυναμικής ομάδας ανθρώπων και να λάβει την ικανοποίηση ότι συνεισφέρει στην άμεση βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων του. 

Στη ζωή μας σπάνια παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας...
Μικρές ευκαιρίες, όμως, μας δίνονται καθημερινά.


Εάν σε ενδιαφέρει να γίνεις εθελοντής από την περιοχή της διαμονής σου, διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να συμμετέχεις στο πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ». 

Πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ»

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ», μπορείς να βοηθήσεις μία γιαγιά ή έναν παππού στην πολυκατοικία ή τη γειτονιά σου.

Σε περίπτωση άμεσης και έκτακτης ανάγκης του ηλικιωμένου, η Γραμμή Ζωής θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σταθείς δίπλα του μέχρι να φτάσει η απαραίτητη βοήθεια. Επιπλέον εάν το επιθυμείς μπορείς να συνεισφέρεις, διαθέτοντας μέρος του ελεύθερου χρόνου σου κρατώντας του παρέα ή διευκολύνοντάς τον σε πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας του (ψώνια, φάρμακα κτλ).

Ένας στους τρεις ανθρώπους άνω των 60 ετών υποφέρει από μοναξιά... Σήμερα μπορεί κάποιος να νιώθει μοναξιά ακόμα και στη γειτονιά του και ας ξέρουν όλοι το όνομά του.

Η συνεισφορά σου μέσα από το πρόγραμμα «ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ» είναι ανεκτίμητη για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, τους ανθρώπους που μας φρόντισαν, τους οποίους ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι συνθήκες τους έχουν εξαναγκάσει να ζουν στην απομόνωση, παρότι έχουν πολλά να προσφέρουν.

Απλά αναλογίσου τη χαρά και την ικανοποίηση που μπορείς να προσφέρεις, αφιερώνοντας μέρος του χρόνου σου στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.  

Γίνε ενεργός πολίτης, Γίνε Εθελοντής Γείτονας σήμερα!

Υπάρχουν 2.500.000 λόγοι για να το κάνεις! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου