Περιπολίες πολιτών για την προστασία της γειτονιάς


Η είδηση, από το BBC, έχει ως εξής:
"Την επίσημη εμφάνισή τους έκαναν στους δρόμους της Ιταλίας οι πρώτες νόμιμες περιπολίες πολιτών, ο ρόλος των οποίων είναι να προστατεύουν τις γειτονιές, πολλές από τις οποίες συγκροτούνται σε περιοχές με υψηλό ποσοστό μεταναστών. Στη Μεσίνα, στρατηγικό σημείο άφιξης αλλοδαπών στη Σικελία, το...θέμα των περιπολιών έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής διαμάχης, καθώς οι επικριτές τονίζουν ότι η ανάθεση τέτοιου είδους δραστηριοτήτων σε πολίτες αποτελεί άμεση πρόκληση κατά του νόμου. Στη Ρώμη, η ειδική αυτή δύναμη αποκαλείται Εθνική Φρουρά, ενώ σε άλλες περιοχές έχει άλλο όνομα.


Συνολικά τα μέλη του σώματος σε ολόκληρη τη χώρα υπολογίζεται ότι είναι 2.500. Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν συλλήψεις, δεν μπορούν να δρουν κατά βούληση, αλλά έχουν καθήκον να καλούν την αστυνομία όταν αντιληφθούν κάποιο πρόβλημα. Φορούν στολή και βρίσκονται υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Η στολή αποτελείται από μπλούζα σε χρώμα χακί, μαύρο καπέλο με το έμβλημα του αετού κι ένα περιβραχιόνιο μ’ έναν μαύρο τροχό.
Στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μην σας φανεί παράξενο αν δείτε περιπολίες λαθρομεταναστών και "προοδευτικών" κατά των Ελλήνων "ρατσιστών", που θέλουν να μείνουν οι γειτονιές τους Ελληνικές...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου