ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Με βάση πλέον και τα νέα δεδομένα είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι κανενός μας το μέλλον δεν είναι εξασφαλισμένο παρά μόνο αν συνεργαστούμε!
Ο αγώνας και η αλληλεγγύη μας αφορά  την κοινωνική διάσταση και την επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ μας! Είναι πλέον απαραίτητο να επιδείξουμε αλληλεγγύη και μεταξύ μας, σε πιο άμεσο επίπεδο. Στη γειτονιά, στο σπίτι, στην πολυκατοικία μας.
 Ένας τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι ο εξής:
οργανώνουμε γενική συνέλευση της γειτονιάς μας. Την πρώτη φορά μπορεί να έρθουν λίγα άτομα, την επόμενη θα είναι περισσότερα. Μην πτοείστε! Μιλάμε ανοιχτά για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο καθένας. Να πέσουν οι μάσκες! Να σταματήσουν οι ψευτο-εγωισμοί που δε μας αφήνουν να πούμε ανοιχτά τι θέματα αντιμετωπίζουμε –να πεινάμε αλλά να μη θέλουμε να το δείξουμε! Το ίδιο προτρέπουμε να κάνουν και στις άλλες γειτονιές του Βαρνάβα, στο τετράγωνο, στην γειτονιά μας ολόκληρη. Κάθε γειτονιά ανακηρύσσει κάποιον ως άτομο επικοινωνίας. Όταν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα σίτισης ειδοποιούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μέσω των ατόμων επικοινωνίας κάθε γειτονιά και κανονίζουμε κάθε μέρα μια διαφορετική οικογένεια να κάνει ένα επιπλέον πιάτο φαί για αυτούς που αντιμετωπίζουν θέμα. Έτσι γίνεται εύκολο το ‘να μην αφήσουμε πραγματικά κανένα παιδί νηστικό’! Όταν συνεργείο πάει να κόψει το ρεύμα σε κάποιο σπίτι ειδοποιούνται όλοι στην γειτονιά με τον ίδιο τρόπο και εμφανιζόμαστε πενήντα άτομα μπροστά από τη χελώνα της ΔΕΗ…Επίσης με παρόμοιο τρόπο μπορούμε να οργανωθούμε  έναντι των διαρρήξεων των κλεφτών \των διαρρηκτών και των πυρκαγιών.

ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου