Οι γειτονιές του εγκλήματος στην Αττική

«Εμπόλεμη ζώνη» στην Βόρεια Αττική Μαραθώνα και Καπανδρίτι.

Δεκάδες οργανωμένες εγκληματικές ομάδες έχουν απλώσει ένα πέπλο τρόμου πάνω από την Αθήνα, μετατρέποντας τη ζωή των κατοίκων της σε κόλαση. Δείτε τον χάρτη της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα.

Δολοφονίες, ληστείες, βιασμοί, ναρκωτικά, κλοπές…
Οι περισσότεροι Αθηναίοι ζουν τη νύχτα -και πολλές φορές και την ημέρα- σε καθεστώς φόβου και ανασφάλειας. Ολόκληρα προάστια και γειτονιές της Αθήνας στενάζουν από τη δράση οργανωμένων συμμοριών κάθε είδους, ενώ η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο!


Απ' όλα έχει το «εγκληματικό μενού» της ελληνικής πρωτεύουσας: από ανταλλαγές πυροβολισμών, με σφαίρες να περνούν ξυστά πάνω από κεφάλια ανύποπτων πολιτών, άγριες ληστείες με βασανισμούς των θυμάτων, θρασύτατες ληστείες από αδίστακτους οπλοφόρους ακόμη και μέρα μεσημέρι, αρπαγές τσαντών και χρυσαφικών, μέχρι σφαγές στα πεζοδρόμια για ελάχιστα χρήματα.

Ούτε λόγος, φυσικά, για ανοιχτά παράθυρα ή μπαλκονόπορτες! Κάτοικοι περιοχών στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην περιφέρεια της πόλης, αμέσως μόλις πέσει το σκοτάδι κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους, κάνουν τον σταυρό τους να περάσουν μια ήσυχη νύχτα και ανασαίνουν με ανακούφιση όταν βγει ο ήλιος την επόμενη μέρα. Μάλιστα, σε απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής φυλάνε ακόμα και σκοπιά με το όπλο παρά πόδα στις αυλές των σπιτιών τους από τον φόβο των ληστρικών συμμοριών.

«Εμπόλεμη ζώνη» η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα!

Μια ολόκληρη περιοχή, που πολλοί τη χαρακτηρίζουν «εμπόλεμη ζώνη», υποφέρει μέρα και νύχτα από την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα και εγκληματικότητα. Οι λίγοι πια Ελληνες κάτοικοι που έχουν παραμείνει σε αυτές τις γειτονιές φωνάζουν συνεχώς ότι η ζωή και η καθημερινότητά τους έχουν γίνει κόλαση από όλων των ειδώών τις εγκληματικές πράξεις. Μπορεί η επέκταση της νυχτερινής βάρδιας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αλλά και η ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος στον Αγιο Παντελεήμονα να μείωσαν λίγο τα ποσοστά της εγκληματικότητας, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει σοβαρό.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι εικόνες από τους ζωντανούς-νεκρούς νεαρούς τοξικομανείς που σέρνουν τα βήματά τους στα βρόμικα πεζοδρόμια της Ομόνοιας και των γύρω περιοχών πραγματικά προκαλούν σοκ, ενώ τις νύχτες ημίγυμνες αλλοδαπές, κυρίως από την αφρικανική ήπειρο, εκλιπαρούν τους διερχόμενους να ξαπλώσουν μαζί τους για λίγα ευρώ.

Οι ηλικιωμένοι βρίσκονται μέρα-νύχτα στο στόχαστρο των συμμοριών που λυμαίνονται τους δρόμους του κέντρου. Ιδιαίτερα οι ηλικιωμένες γυναίκες, καθώς τους αρπάζουν χρυσούς σταυρούς και χρυσές αλυσίδες από τον λαιμό ή ακόμα και τα σκουλαρίκια που φορούν στα αφτιά τους, με αποτέλεσμα να τραυματίζουν τις άτυχες γερόντισσες.

Συμμορίες Πακιστανών και Αφγανών ληστεύουν περαστικούς όταν πέσει το σκοτάδι. Ακόμα και οργανωμένες ομάδες νονών της νύχτας έχουν συγκροτηθεί από Ασιάτες που κατοικούν πλέον στην περιοχή! Στόχος τους είναι τα μαγαζιά που έχουν ανοίξει συμπατριώτες τους, κυρίως καταστήματα τροφίμων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, αλλά και καφενεία. Οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν κεφαλικό φόρο σε νταήδες συμπατριώτες τους, ενώ συχνά-πυκνά αναγκάζονται να πραγματοποιούν εκτεταμένες επισκευές στα καταστήματά τους καθώς τα καταστρέφουν αντίπαλες ομάδες.

Από την άλλη πλευρά, οι παλιοί κάτοικοι αυτών των περιοχών, οι οποίοι είχαν περιουσίες και ακίνητα, είτε τα έχουν πουλήσει έναντι πινακίου φακής είτε τα έχουν εγκαταλείψει. Τα διαμερίσματά τους αρχικά τα νοίκιασαν σε αλλοδαπούς, οι οποίοι διπλασιάστηκαν μέσα σε μια νύχτα και στη συνέχεια τα κατέλαβαν παράνομα, με αποτέλεσμα οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τους να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

Κυψέλη: Η μικρή Αφρική!

Πρόκειται για την περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως «μικρή Αφρική», καθώς εκεί έχουν στήσει τα νοικοκυριά τους εκατοντάδες οικογένειες μεταναστών από την Αφρική.

Αποτελεί συχνό φαινόμενο στους δρόμους της Κυψέλης να βλέπει κανείς τους διακινητές της κόκας, οι οποίοι δουλεύουν για λογαριασμό της νιγηριανής μαφίας, να στέκονται σε γωνίες κοιτώντας περίεργα τους περαστικούς, καθώς αναζητούν ανάμεσα σε αυτούς υποψήφιους αγοραστές ναρκωτικών. Πλέον η περιοχή θεωρείται το άντρο της νιγηριανής μαφίας, η οποία έχει κατοχυρώσει τα «δικαιώματά» της στη γειτονιά μετά από μάχες με τις υπόλοιπες ομάδες αλλοδαπών, τις οποίες έχει καταφέρει να διώξει από την Κυψέλη.

Από την άλλη πλευρά, κάποιες μικρές ομάδες Ελλήνων νονών της νύχτας περιορίζονται στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ελληνικών συμφερόντων, χωρίς όμως να μπαίνουν στα χωράφια της νιγηριανής μαφίας ή στα καταστήματα που έχουν ανοίξει στην περιοχή Αφρικανοί με πελάτες αποκλειστικά Αφρικανούς.

Σούπερ μάρκετ ναρκωτικών η Καλλιθέα!

Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί από τους αστυνομικούς ως το «σούπερ μάρκετ των ναρκωτικών», καθώς οργανωμένες ομάδες Ρωσοπόντιων, Αλβανών και Ελλήνων πωλούν ναρκωτικά -κυρίως κοκαΐνη- σε χρήστες απ' όλες τις περιοχές της Αττικής.

«Χονδρέμποροι» από την Αλβανία και μεγαλοδιακινητές από τη Ρωσία έχουν μετατρέψει την περιοχή σε ανοιχτό χώρο πώλησης παράνομων ουσιών. Βέβαια, η Καλλιθέα δεν έχει γίνει σαν την Ομόνοια ή την οδό Τοσίτσα, καθώς εκεί -σύμφωνα με μια έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών- προμηθεύονται ουσίες χρήστες οι οποίοι δεν έχουν φτάσει στα τελευταία στάδια της τοξικομανίας και συνήθως πηγαίνουν στην περιοχή προερχόμενοι από τις λεγόμενες «καλές γειτονιές» της Αττικής.

Παράλληλα, στην περιοχή… ευδοκιμούν νόμιμες και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, αλλά και καταστήματα με «φρουτάκια». Πάντως, η εγκληματικότητα του δρόμου είναι ακόμα σε ελεγχόμενα επίπεδα.

«Καταδρομικές επιχειρήσεις» στα καλά σπίτια των... Β.Π.

Γνωστά άτομα της αθηναϊκής υψηλής κοινωνίας έχουν πέσει θύματα αδίστακτων ληστών, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Φουστάνος, ο οποίος έζησε πρόσφατα τον τρόμο μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Η ληστεία είχε γίνει λίγα λεπτά μετά τις 2.00 τα ξημερώματα στη μονοκατοικία του γιατρού στην Κηφισιά, όταν τρεις δράστες εισέβαλαν στο σπίτι από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και με την απειλή όπλων και μαχαιριού ακινητοποίησαν και έδεσαν τον κ. Φουστάνο. Του έκλεψαν μεγάλο χρηματικό ποσό και ακριβά ρολόγια.

Επικίνδυνοι κακοποιοί, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ εισβάλλουν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και κλέβουν από χρήματα μέχρι πολυτελή αυτοκίνητα. Ακόμη, σε αυτές τις περιοχές δρουν περιστασιακές σπείρες κακοποιών, κυρίως ληστών και διαρρηκτών που είναι στην πλειονότητά τους Αλβανοί, οι οποίοι μπαίνουν σε σπίτια και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Επίσης, μικροσυμμορίες τοξικομανών πραγματοποιούν «καταδρομικές επιχειρήσεις» στην Κηφισιά, την Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία προκειμένου να προβούν σε διαρρήξεις σε καταστήματα ή ακόμη και σε αυτοκίνητα που βρίσκονται σταθμευμένα στον δρόμο.

Εφηβοι και παιδιά μοιράζουν ναρκωτικά (και πλακώνονται) στη νοτιοανατολική Αττική

Η συγκεκριμένη περιοχή μαστίζεται από συμμορίες εφήβων, ακόμα και παιδιών, που συχνά συμπλέκονται μεταξύ τους με αφορμή τον έλεγχο της γειτονιάς τους και το λιανεμπόριο χασίς και κοκαΐνης.

Μάλιστα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εμφανιστεί συμμορίες νεαρών αλλοδαπών οι οικογένειες των οποίων διαμένουν στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι μάχες μεταξύ συμμοριών Ελλήνων και αλλοδαπών να είναι συχνές. Πριν από περίπου δύο χρόνια είχε σημειωθεί η δολοφονία ενός νεαρού αλλοδαπού από ομοεθνή του διότι το θύμα αμφισβήτησε την ηγετική θέση του θύτη στη συμμορία!

Βέβαια, η περιοχή μαστίζεται και από οργανωμένα κυκλώματα κακοποιών, κυρίως Ελλήνων, οι οποίοι πωλούν προστασία στα πολλά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της παραλιακής, ενώ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι εκρήξεις ωρολογιακών μηχανισμών, ακόμα και σε καταστήματα ενδυμάτων, όπως έγινε πρόσφατα στην οδό Μεταξά, έναν από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της Γλυφάδας.

Επίσης, στη Βουλιαγμένη, τη Βούλα και τη Βάρη δρουν συμμορίες Αλβανών οι οποίες επιδίδονται σε διαρρήξεις, αλλά και ληστείες σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες. Πρόσφατο παράδειγμα, η άγρια συμμορία με τα Καλάσνικοφ, η οποία είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων σε αυτές τις περιοχές, μέχρι που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το πρόβλημα μειώθηκε, καθώς σημειώνεται μία ληστεία μέρα παρά μέρα σε ιδιοκτήτες ή ενοίκους σπιτιών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οπλα, προστασία και γυναίκες στη δυτική όχθη

Το σημαντικότερο πρόβλημα αυτής της περιοχής είναι οι οργανωμένες ομάδες κακοποιών, οι οποίες επιδίδονται κυρίως στο οργανωμένο έγκλημα. Οπλα, ναρκωτικά, γυναίκες και προστασία είναι οι δραστηριότητες αυτών των εγκληματικών οργανώσεων.

Οργανωμένες ομάδες της ρωσικής μαφίας στο Περιστέρι, το Μενίδι και άλλες περιοχές των δυτικών προαστίων έχουν αναλάβει εξολοκλήρου το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, αλλά και τη διακίνηση γυναικών στα κακόφημα στέκια αυτών των περιοχών.

Παράλληλα, δρουν και σπείρες ελληνοποιημένων Ρώσων, οι οποίοι επιδίδονται σε ληστείες… μεγάλου ρίσκου και μεγάλης λείας. Τελευταία έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο Ελληνες κακοποιοί να εντάσσονται σε αυτές τις ομάδες και μάλιστα στα ηγετικά κλιμάκια, και να κλείνουν συμφωνίες για την παράνομη είσοδο γυναικών από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ στην Ελλάδα και, βέβαια, να πωλούν προστασία σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αλλά και παράνομα καζίνο, τα οποία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στο Μενίδι, το Περιστέρι και τους Αγίους Αναργύρους.

Οι συχνές περιπολίες της ΔΙ.ΑΣ., αλλά και η ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών τμημάτων έχουν περιορίσει την εγκληματικότητα του δρόμου, όχι όμως και το οργανωμένο έγκλημα.

Βίαια επεισόδια σε Ζεφύρι, Καματερό

Οι συγκεκριμένες περιοχές υποφέρουν από το πρόβλημα της λεγόμενης «μικροεγκληματικότητας». Ομως, πολλές φορές τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα, με αποτέλεσμα να ξεσπούν βίαιες συγκρούσεις. Οι ληστείες στον δρόμο είναι συχνό φαινόμενο, ενώ πρόσφατα προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια όταν μια ομάδα της ΔΙ.ΑΣ. προσπάθησε να συλλάβει έναν νεαρό που λίγο νωρίτερα είχε ληστέψει μια ανυποψίαστη γυναίκα στη μέση του δρόμου. Τα επεισόδια ήταν ολονύχτια, ενώ ξυλοκοπήθηκε άγρια ακόμη και ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου