Η τοπική Κοινότητα Βαρνάβα Μαραθώνα είναι εγκαταλελειμμένη στο έλεος των κακοποιών, κλεφτών, ληστών!!!

Σε λίγο θα μπουν και στα σπίτια μας
ΚΛΟΠΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ στο γήμεδο ποδοσφαίρου Βαρνάβα
Στο γήπεδο ποδοσφαίρου Βαρνάβα έγινε κανονικό πλιάτσικο! 
Άγνωστοι, πιθανότατα τσιγγάνοι, αφαίρεσαν μετασχηματιστές και καλώδια από το σύστημα προβολέων του γηπέδου, αξίας χιλιάδων ευρώ, έκοψαν και αφαίρεσαν το καλώδιο παροχής ρεύματος, ένα ηλεκτρικό ψυγείο, συσκευές (καφετιέρα, βραστήρα κ.λ.π.), έσπασαν τζάμια και γενικά κατέστρεψαν ότι μπορούσε να καταστραφεί.
Η ζημιά είναι μεγάλη και θα πρέπει άμεσα η Τοπική Κοινότητα και ο Δήμος Μαραθώνα να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.
Παράλληλα πρέπει να εξετασθεί το ζήτημα ασφάλειας των εγκαταστάσεων.
Δείτε το φωτογραφικό υλικό:
ΕΔΩ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ

ΣΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΩΝ
ΚΑΛΩΔΙΩΝ

ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ, ΟΙ ΠΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ
ΣΥΣΚΕΥΕΣ

ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ

 Η τοπική Κοινότητα Βαρνάβα Μαραθώνα είναι εγκαταλελειμμένη στο έλεος των κακοποιών, κλεφτών, ληστών!!!
Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την ασφάλεια των δημοτών στον ορεινό όγκο του Δήμου Μαραθώνα  (Βαρνάβα, Γραμματικού) είναι ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η πολιτεία και η αστυνομία όσο αφορά τον ρόλο τους στη προστασία των πολιτών μας.
Η αίσθηση του πολίτη κυμαίνεται : από ...
υποψήφιο επόμενο θύμα της αδίστακτης επιθετικότητας, των διαρρηκτών, εγκληματιών, κλεπτών κ.τ.λ. μέχρι : του εγκαταλελειμμένου πολίτη τρίτης κατηγορίας που το τομάρι του και η περιουσία του δεν έχουν πλέον καμία αξία για προστασία εκ μέρους μιας ανοργάνωτης πολιτείας και κατ’ επέκταση αστυνομίας.
Δυστυχώς, αυτή η αίσθηση και η εντύπωση έχει ριζώσει βαθιά και ριζώνει καθημερινά βαθύτερα στην συνείδηση μας. Το μόνο που απομένει πλέον να προσεύχεσαι και να εύχεσαι ανυπεράσπιστος να μην είσαι το επόμενο θύμα, γιατί βιώνουμε και γινόμαστε μάρτυρες εγκληματικών πράξεων στον γείτονα, τον συγγενή ή τον διπλανό του. Κλονίστηκε σοβαρά ή καλύτερα εξαφανίστηκε πλέον από τον έλληνα πολίτη η εμπιστοσύνη που είχε στην Ελληνική Αστυνομία και στους αστυνομικούς.
Εύλογα αναρωτιέται καθημερινά ο καθένας μας, εδώ στην ύπαιθρο : Υπάρχει άμεση δράση; όπου άλλες εποχές δικαίως ονομαζόταν «άμεση» και βρισκόταν συνεχώς δίπλα σου. Πού είναι η ασφάλεια που απολαμβάνει ο έλληνας πολίτης σε υποτιθέμενο ευνομούμενο κράτος; Υπάρχει Υπουργείο προστασίας του πολίτη; Λογικά ερωτήματα που αποτελούν καθημερινή συζήτηση στην κοινωνία μας μεταξύ των πολιτών και απαξιώνουν τον ρόλο της πολιτείας και της αστυνομίας.
Το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής είναι στο Καπανδρίτι που απέχει 20 λεπτά από τον Βαρνάβα. Γιατί να έχουμε τα αστυνομικά τμήματα; Για να λέμε ότι έχουν περιοχή ευθύνης όταν είναι άδεια από προσωπικό; Ή ελλειπή και ενδεχομένως ανύπαρκτο εξοπλισμό;
Μοτοσυκλέτες, περιπολικά και μηχανοκίνητος εξοπλισμός παραμένουν παροπλισμένα είτε από βλάβες είτε από έλλειψη προσωπικού για να τα χρησιμοποιήσουμε σε καθημερινή εικοσιτετράωρη βάση για την αποτροπή του κοινού εγκλήματος.
Χιλιάδες αστυνομικοί υπηρετούν στο σώμα. Πού είναι; Τους είδαμε; Ήρθαν έγκαιρα όταν τους χρειαστήκαμε; Που είναι η πρόληψη του εγκλήματος; Δυστυχώς, ο ρόλος τους τελικά περιορίζεται στο να καταγράψουν τις ζημιές και τα θύματα.
Οι πολίτες έχουν την αίσθηση, αλλά και το βιώνουν ότι ζουν σε ανοχύρωτη πόλη. Τελικά, ποιός είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του πολίτη; Υπεύθυνη αρμόδια είναι η ελληνική αστυνομία. Και αν είναι αυτή, τι μέτρα λαμβάνει για τη πρόληψη και το περιορισμό των εγκληματικών και των παραβατικών πράξεων στη περιοχή μας. Θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση που κάθε μέρα χειροτερεύει περισσότερο; Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα και να απαριθμήσουμε σωρία υλικών ζημιών στους ανυπεράσπιστους πολίτες;
Το να δημοσιοποιήσουμε ως υπεύθυνοι πολίτες την πραγματική κατάσταση και εικόνα που επικρατεί στο Δήμο μας όσο αφορά την αστυνόμευσή του, δεν είναι κακοπροαίρετη κριτική, αλλά είναι επισημάνσεις, διαπιστώσεις γεγονότα και πράξεις που πρέπει να μεταφέρονται στους υπεύθυνους αρμόδιους και ειδικούς για να λάβουν τα μέτρα που αυτοί γνωρίζουν.
Δυστυχώς, με στην Κοινότητα Βαρνάβα δεν πάει άλλο! Και αυτό το λέμε με λόγου γνώση. Και αυτό λέει πολλά! Η Κοινότητα είναι εγκαταλελειμμένη στο έλεος των κακοποιών, κλεφτών, ληστών κ.τ.λ.. Τα γεγονότα που συμβαίνουν και βιώνουν οδυνηρά οι συμπολίτες μας, το αποδεικνύουν αυτό αναμφίβολα έστω και αν κάποιοι προσπαθούν να ισχυριστούν το αντίθετο.
Καλούμε τον Δήμαρχο Μαραθώνα και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και κάθε αρμόδιο, να ενσκήψουν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή και να προβούν άμεσα σε λήψη μέτρων για περιορισμό του προβλήματος και για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Απαιτούμε αποτελεσματική αστυνόμευση της Κοινότητος μας για λόγους που είναι γνωστοί στη ελληνική αστυνομία.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου